Concurrentiestrijd of samenwerken: Energieleveranciers

Hoe zorgen energieleveranciers dat jij klant blijft? Als consument kun je zelf de energieleverancier kiezen..

Lees meer

Concurrentiestrijd of samenwerken: Energieleveranciers

Hoe zorgen energieleveranciers dat jij klant blijft?

Als consument kun je zelf de energieleverancier kiezen naar wens. Hierdoor is de strijd tussen energieleveranciers moordend en is de prijsconcurrentie steeds heftiger. Door het gebruiken van een energievergelijker kun je veel besparen door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijker. Maar tijdens deze concurrentiestrijd willen leveranciers hun klanten behouden, hoe doen zij dit?

Klanten behouden op een oneerlijke manier

Het behouden van de bestaande klanten en nieuwe klanten blijven aantrekken is een belangrijk doel van energieleveranciers. Hierbij is ook het binnenhalen van nieuwe klanten wat zorgt voor groei bij de leverancier van groot belang. Het behouden van deze klanten gebeurt vaak op een oneerlijke manier, waardoor het lijkt alsof het voordelig is maar je eigenlijk veel te veel betaalt.

Hoge kortingen en cadeaus

Vaak krijgen nieuwe klanten hoge kortingen en cadeaus aangeboden om klant te worden bij een energieleverancier. Ook worden deze kortingen en cadeaus aangeboden aan bestaande klanten. Helaas lijken deze aanbiedingen altijd mooier dan het is. Vaak zijn er voorwaarden aan gebonden of worden de kosten die de energieleverancier mis loopt, terugverdiend door hogere tarieven voor de vaste kosten. Hierdoor ben je altijd duurder uit dan dat je denkt en wordt je genept door de energieleverancier.

Energieleveranciers hebben meer aandacht voor nieuwe klanten

Als nieuwe klant krijg je bij energieleveranciers veel meer voordeel dan als bestaande klanten. Zo zijn de tarieven standaard lager en zijn de voorwaarden aantrekkelijker. Hierdoor kun je beter overstappen zodra je contract is afgelopen dan bij je huidige energieleverancier blijven. Je kunt meer dan 23 energieleveranciers vergelijken via een energievergelijker. Hierdoor zie je alle tarieven voor nieuwe klanten en weet je zeker dat je altijd de voordeligste en goedkoopste kiest. Ook worden de voorwaarden voor je vergeleken en de service van de energieleverancier. Met het vergelijken van energieleveranciers ben je zomaar tot wel 300 euro goedkoper uit dan dat wanneer je bij je huidige energieleverancier blijft. Betaal daarom nooit meer te veel voor je gas en stroom door het maken van een energievergelijking. Stap jij over naar een nieuwe energieleverancier in plaats van bij je huidige energieleverancier blijven?